Må bra dagar Högby spa 16-17 maj 2018

Annicka Dahlström rapporterar från Högby spa.

Dag 1

16 förväntansfulla damer togs emot på Högby spa en riktigt varm sommardag av ordförande Karin Eriksson och vice ordförande Maigun Hjalmarson. Dagen började med lunch och därefter föreläsningar hela eftermiddagen.

Gun Traneus, fysioterapeut och Feldenkrais-specialist gav oss en lysande introduktion till ett stort och svårt ämne. Lätta instruktioner och prova på rörelser, liggande, sittande, stående, och/eller gående. Hon höll oss igång i 1,5 timme och jag iallafall fick träningsvärk dagen därpå. Efter kaffet fortsatte Jessica Svensson med kostrådgivning och därefter vattengymnastik i en vacker bassäng men med något för svalt vatten för oss reumatiker. Å andra sidan stimulerades vi ju att öka takten.

Flera olika bassänger finns att tillgå, både ute och inne, iskalla och jättevarma. Roligt och skönt att prova på, och att sitta ute framåt kvällen i en varm bassäng är perfekt. Gemensam middag på kvällen med god mat och god gemenskap.

Dag 2

Efter en riklig frukost fick vi prova på lätt yoga. Sittande eller liggande. Instruktören var mycket duktig och lotsade oss stela och ledbrutna på ett perfekt sätt. Vi lyckades komma både upp och ned från golvet.

Maigun Hjlmarson informerade om sin roll som artrosinformatör i länet. Hon åker runt till olika artrosskolor och informerar om sjukdomen och reumatikerföreningarnas verksamhet. Temat "Det syns inte att jag är sjuk".
Om du har möjlighet att ställa upp som informatör, kontakta då Reumatikerdistriktet Östergötland då det behövs fler informatörer.

Karin Eriksson avslutade dagen med information om vadf som händer i förbundet och distriktet.

Vi fyllde alla i en utvärdering om vår upplevelse på Högby spa. Några av oss hade beställt behandlingar som finns att tillgå. Jag själv hade en 80 minuter "från topp till tå" behandling som var underbart skön. Värd varenda extra  krona.

Tack Reumatikerdistriktet Östergötland med Karin och Maigun i spetsen som fixar dessa dagar åt oss medlemmar.

En mycket tacksam medlem från Motalaföreningen, Annicka Dahlström

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.